مقایسه بین خانه هوشمند و خانه معمولی
امروز با یک موضوع جالب به سراغتان آمده ام: مقایسه ی خانه هوشمند و خانه معمولی .
همه ی ما می دانیم که تکنولوژی همه ی جنبه های زندگی را دستخوش تغییر قرار داده است. حتی خانه ها هم کم کم شکل سنتی و قدیمی خود را از دست می دهند و لقب خانه یا ساختمان هوشمند را به خود می گیرند. من عاشق خانه ی هوشمند هستم و بر اساس شواهد، این خانه ها در حال افزایش هستند.
خانه هوشمند چیست؟
برای مقایسه ی خانه هوشمند و خانه معمولی ابتدا باید تعریفی از هر یک داشته باشیم. اکثر ما در خانه های معمولی و غیرهوشمند زندگی می کنیم و نیازی به تعریف کردن آن نیست. اما باید دید که خانه ی هوشمند چیست؛
خانه ی هوشمند خانه ایست بسیار راحت که در آن، وسایل و تجهیزات را می توان به صورت خودکار، از هرجای دنیا که متصل به اینترنت است و با استفاده از گوشی هوشمند یا وسایل دیگر اینچنینی کنترل کرد. تجهیزات خانه ی هوشمند می توانند در ارتباط با یکدیگر عمل کنند و به یکدیگر واکنش نشان دهند.
در واقع، هوشمند سازی خانه برای کنترل وسایل خانه مثل تلویزیون، ماشین لباسشویی و لامپ ها با استفاده از Wi-Fi یا بلوتوث گوشی هوشمند پیاده می شود. شما همچنین می توانید تمامی این موارد را از طریق تاچ پنل هوشمند کنترل و مدیریت نمایید.
مسلما مزایای خانه ی هوشمند نسبت به خانه های معمولی و غیرهوشمند به قدری چشمگیر است که این خانه در یک مدت زمان کوتاه، طرفداران زیادی به دست آورده است. خوب، وقت آن رسیده که به سراغ مقایسه ی خانه هوشمند و خانه معمولی برویم.
مقایسه ی تجهیزات خانه هوشمند و خانه معمولی
وسایل و تجهیزات خانه ی هوشمند شکل عجیب و غریبی ندارند و همان وسایل خانه ی معمولی هستند که به اینترنت وصل شده و به حالت خودکار درآمده اند. تعدادی از این تجهیزات را با مشابه معمولی شان مقایسه می کنیم.
ترموستات هوشمند در مقابل سیستم سرمایشی و گرمایشی معمولی
آخرین نسل سیستم های گرمایشی و سرمایشی (همان اسپیلت) دارای ریموت کنترل هستند و این آپشن ما را هیجان زده کرده. به طوری که پول تقریبا زیادی را برای آن پرداخت می کنیم. اما این کنترل از راه دور یعنی چقدر دور؟ می توان آن را از محل کار خاموش/روشن کرد؟ می توان آن را برنامه ریزی کرد تا به طور خودکار عمل کند؟ آیا این اسپیلت ها تشخیص می دهند که خانه به اندازه ی کافی سرد/گرم شده و بعد از آن خاموش شوند؟ البته که نه! اما ترموستات هوشمند این قابلیت ها را دارد و حتی می تواند میزان مصرف روزانه و ماهانه ی انرژی را به شما نشان دهد تا از مصرف بی رویه جلوگیری نمایید.
سنسور درب و پنجره ی هوشمند در مقابل دوربین های مداربسته
حتی اگر سراسر خانه دوربین مداربسته نصب کنید، شما را در لحظه ی وقوع سرقت آگاه نخواهد کرد. دوربین ها فقط تصاویر را ضبط می کنند و شما زمانی به تماشای آنها می نشینید که دیگر کار از کار گذشته است. برخلاف دوربین های مداربسته، سنسور درب و پنجره شما را به محض ورود افراد بیگانه مطلع می کند (حتی اگر در محل حضور نداشته باشید). علاوه بر آن، نصب این سنسورها نیازی به نصاب ماهر ندارد و خودتان می توانید در طول چند ثانیه آن را بر روی چارچوب درب و پنجره نصب نمایید.
سیستم روشنایی هوشمند در مقابل کلید برق ها و لامپ های قدیمی
فکر می کنم لازم نباشد از قابلیت های بی کران (!) کلید برق های قدیمی که هنوز هم در اکثر ساختمان ها دیده می شوند حرفی بزنم! لامپ های بیچاره هم که کاری از دستشان برنمی آید. در مقابل، با سیستم روشنایی هوشمند می توان کنترل کاملی بر روشنایی خانه و ساختمان داشت. شما می توانید از طریق گوشی هوشمند خود به لامپ های RGB هوشمند و یا تاچ کلید های هوشمند زمانبندی دهید تا در ساعات تعیین شده توسط شما روشن/خاموش شوند. به علاوه، سیستم روشنایی هوشمند را می توان از راه دور کنترل کرد. مثلا اگر از خانه خارج شدید و یادتان آمد که لامپ ها را خاموش نکرده اید، از همان نقطه ای که هستید با گوشی هوشمندتان آن ها را خاموش نمایید.
پرده های هوشمند در مقابل پرده های معمولی
پرده های هوشمند دارای سنسور نوری هستند و مثلا اگر در زمستان هوا آفتابی شود، به طور خودکار کنار می رود تا خانه گرم تر شود (البته اگر شما بخواهید). پرده های هوشمند هم مانند سایر تجهیزات خانه ی هوشمند قابلیت کنترل از راه دور دارند. اما پرده های معمولی هیچ یک از این مزیت ها را ندارند و همچنین، حرکت دادن آن ها زحمت زیادی می طلبد.
سیستم صوتی هوشمند در برابر سیستم صوتی معمولی
به نظرم وقت آن رسیده وسایل خانه را هوشمند کنیم. از آنجایی که موسیقی یکی از لازمه های زندگی است، چه بهتر که از همین اسپیکرهای معمولی شروع کنیم. با هوشمند سازی اسپیکرها می توان یک آهنگ را به طور همزمان از چند پلیر و دستگاه پخش کرد. جالب تر از آن، به جای آن صدای لعنتی آلارم گوشی یا ساعت، به کمک سیستم صوتی هوشمند می توانید با صدای آهنگ موردعلاقه تان بیدار شوید.
مقایسه ی کیفیت زندگی در خانه هوشمند و خانه معمولی
رفاه و راحتی
من که بدم نمی آید خانه ام مثل یک قصر باشد و وسایل خانه ام همگی آماده به خدمت باشند. در اصل، رفاه و راحتی انسان فلسفه ی اختراع خانه ی هوشمند است. زمانی که وسایل خانه به طور خودکار وظایف و کارهایشان را انجام دهند، بار بزرگی از دوش آدمی برداشته می شود. در مقایسه ی خانه ی هوشمند و خانه ی معمولی در این مورد می توان گفت که خانه ی هوشمند مانند دستیار باهوش ماست.
هزینه های کمتر
لامپ هایی که با خروج افراد از اتاق خاموش می شوند، پرده هایی که با شدت آفتاب باز می شوند تا سرمای خانه از بین نرود، اهرم شیر گازی که به محض پخته شدن غذا، گاز را خاموش می کند و همه و همه یعنی صرفه جویی در مصرف انرژی و در پی آن، کاهش هزینه های قبوض. شاید هوشمند سازی تجهیزات خانه در ابتدا به بودجه ی نسبتا زیادی احتیاج داشته باشد اما با مقایسه ی خانه ی هوشمند و خانه ی معمولی و کمی تفکر می توان فهمید که خانه ی هوشمند به صرفه تر است. مثلا شاید قفل هوشمند درب در ابتدا کمی گران به نظر برسد اما تصور کنید روزی را که دزد به خانه بزند و دار و ندار را ببرد. حالا کدام یک گران تر تمام می شود؟
امنیت
سنسور درب و پنجره، قفل درب هوشمند و حتی سیستم روشنایی هوشمند سارقین را از دستبرد به منزل شما دلسرد می کنند. شاید بپرسید سیستم روشنایی هوشمند چگونه این کار را انجام می دهد؛ الان توضیح می دهم: زمانی که به مسافرت می روید و از همان مقصد چراغ های خانه را در ساعاتی از شب روشن می کنید، چه کسی باور می کند که شما در خانه نیستید؟
تجهیزات خانه ی هوشمند به قدری گسترده و مفید هستند که اگر بخواهیم همه را در مقایسه ی خانه هوشمند و خانه معمولی جای دهیم، باید طومارها بنویسیم. با توجه به آنچه گفته شد، مطمئنم دید شما نسبت به خانه ی فعلی تان عوض شده و فکرهایی در سر دارید…