استفاده از سنسور در خانه هوشمند
سنسورها مانند یک شبکه نامرئی هستند و تمامی اجزا را در هماهنگی با یکدیگر درمی آورند. به عبارتی می توان گفت که سنسور مانند چشم و گوش خانه هوشمند عمل می کند. اما کلمه ی سنسور کمی مبهم است، اینطور نیست؟ سنسورهای بسیار زیادی برای اهداف مختلف طراحی شده اند؛ سنسور حرکتی، سنسورهای روشنایی، سنسور دما و بسیاری دیگر.
بهترین قسمت استفاده از سنسورها نصب فوق العاده آسان آن هاست که اغلب نیازی به سیم کشی ندارند و این برای اجاره نشین ها یک مزیت بزرگ محسوب می شود. قبل از آشنایی با انواع سنسورها در خانه هوشمند بهتر است ابتدا کمی راجع به آن صحبت کنیم.
سنسور خانه هوشمند: چیزهایی که باید بدانید
اکثر سنسورهای موجود در بازار بی سیم هستند و شما می توانید آن ها را در هرجا که دلتان می خواهد نصب کنید. اما پوزیشن و حالت قرار گیری سنسورها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و اگر به درستی نصب شوند، یک نگهبان یا خدمتکار مخفی در خانه خواهید داشت.
اگه تصمیم گرفته اید خودتان آن ها را نصب کنید، به محل نصب دقت نمایید تا حساس ترین مکان بوده و احتمال آلارم های اشتباه در آنجا بسیار کم باشد. مثلا چنانچه از سنسور حرکتی استفاده می کنید، آن را باید در جایی نصب کنید که سارقین به احتمال زیاد از آنجا عبور می کنند، نه در جایی که محل رفت و آمد هر روزه ی گربه هاست!
کدام یک از سنسورها برای خانه هوشمند ضروری هستند؟
آنچه که خانه هوشمند را می سازد، وجود سنسورها و اینترنت اشیاء در تجهیزات هوشمند است. هر کدام از سنسورهای هوشمند مزایای خود را دارند اما ضرورتی برای وجود برخی از آن ها نیست. اما بعضی دیگر برای هوشمند سازی ساختمان کاملا ضروری هستند و بیش از سایرین مورد استفاده قرار می گیرند.
سنسور دما و رطوبت
سنسور دما و رطوبت نوسانات و میزان دما و رطوبت اتاق را مشخص می کند. چنانچه سنسور به دیگر وسایل هوشمند در خانه (مثل سنسور درب و پنجره، سیستم تهویه و غیره) متصل باشد، با گزارش دادن این تغییرات آب و هوایی و در هماهنگی با دیگر اجزای هوشمند، می تواند از هدر رفت انرژی جلوگیری کند. مثلا در صورتی که دمای اتاق گرم تر از میزان مشخص شده شود، سنسور دما می تواند سیستم گرمایشی را خاموش یا از درجه ی آن کم کند.
سنسور دما و رطوبت برای فضاهای بسته و محیط داخلی طراحی شده و برای نگهداری و مراقبت از آلات موسیقی، پارچه، وسایل برقی، لوازم خانگی، آثار هنری و دیگر اشیاء حساس به رطوبت بسیار مناسب است.
سنسور روشنایی
سنسور روشنایی که به آن سنسور چشمی هم گفته می شود، بهترین راه برای تشخیص میزان نور لازم برای محیط است. سنسور روشنایی در سیستم روشنایی هوشمند تعبیه می شود. سنسور روشنایی حضور افراد در اتاق را تشخیص داده و در صورت خالی بودن، لامپ ها را خاموش می کند. به علاوه، هر جا که میزان نور بیش از حد نیاز باشد، سنسور چشمی از میزان تابش نور می کاهد. به عنوان مثال، اگر در یک چراغ مطالعه از لامپ هوشمند استفاده شده باشد، نور آن به تناسب نورکلی محیط کم و زیاد می شود تا چشم فرد آسیب نبیند.
سنسور تشخیص نشت گاز
زمانی که خانه و ساکنین آن در معرض آتش سوزی قرار داشته باشند، به موقع بودن زنگ هشدار و آلارم خیلی خیلی مهم است. به همین دلیل هم اهمیت سنسور نشت گاز برای همه روشن می شود. این سنسور، به محض آنکه میزان غلظت گاز مونوکسید کربن (یا هر گاز مشخص شده ی دیگری) در هوای اتاق از حد مجاز فراتر رود، بلافاصله با صدای زنگ هشدار و ارسال پیام به گوشی، اعضای خانواده را از آن باخبر می کند تا از فجایعی مثل گازگرفتگی یا آتش سوزی جلوگیری شود.
سنسور درب و پنجره
سنسور درب و پنجره از دو قطعه تشکیل شده است. یکی از آنها به خود درب یا پنجره می چسبد و دیگری به چارچوب. قسمت چسبی سنسور باعث می شود که دقیقا در محل مورد نظر قرار بگیرد. دو قطعه باید در کنار هم نصب شوند تا بتوانند اطلاعات را به یکدیگر منتقل نمایند. این دو قطعه از یک میدان مغناطیسی استفاده می کنند و چنانچه درب یا پنجره در ساعات معینی باز شود، میدان مغناطیسی برهم خورده و زنگ هشدار به صدا درمی آید.
سنسور حرکتی
سنسور حرکتی برای به حداکثر رساندن امنیت خانه، به خصوص زمانی که شما در منزل نیستید، اهمیت ویژه ای دارد. معمولا این سنسورها در فضای باز و محوطه ی اطراف خانه که نمی توان از سنسور درب و پنجره استفاده کرد، کار گذاشته می شوند. سنسورهای حرکتی می توانند شما را از حرکات مشکوک در آن محل ها آگاه کنند. دقت سنسور حرکتی به قدری بالاست که حتی می تواند به ضربان قلب هم واکنش نشان دهد!
اهمیت سنسورها در خانه هوشمند
همانطور که در بالا گفته شد، سنسورها مانند چشم و گوش خانه هوشمند هستند و حتی زمانی که شما در خانه حضور ندارید، مثل یک دستیار یا نگهبان از خانه محافظت می کنند. سه مسئله وجود دارد که اهمیت وجود سنسور در خانه هوشمند را بالا می برند:
امنیت: حتما از خواندن مطالب بالا دستگیرتان شده که سنسورهایی مثل سنسور درب و پنجره، سنسور حرکتی و دتکتور نشت گاز نقش به سزایی را در امنیت خانه، اموال و ساکنین ایفا می کنند. این سنسورها با فرستادن آلارم های به موقع مانع بروز خسارات و تلفات جدی می شوند.
صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه ها: سنسور دما و سنسور روشنایی با روشن / خاموش کردن وسایل مربوطه از هدررفت انرژی جلوگیری کرده و به همین ترتیب، میزان مصرف انرژی و مبلغ قبض های آن ها را به طرز چشمگیری کاهش می دهند.
رفاه، راحتی و آرامش خاطر: مگر خانه جایی برای یافتن راحتی و ارامش نیست؟ بسیار خوب. خانه هوشمند این موارد را بیشتر از خانه های معمولی دارد. وقتی سنسورها به صورت خودکار قسمت بزرگی از کارهای خانه را انجام دهند و به فکر هزینه ها و پس انداز شما باشند، راحتی در خانه دو چندان می شود. همچنین، زمانی که بدانید در صورت بروز خطر، سنسوری هست که به شما هشدار داده و جان و مالتان را نجات دهد، هر شب با خیال راحت سر بر بالین می گذارید.
آیا شما در منزل خود از سنسورهای هوشمند استفاده می کنید؟
درمورد ۵ سنسور کاربردی و ضروری با شما صحبت کردیم که هر خانه هوشمندی باید آن ها را داشته باشد. آیا این سنسورها نظر شما را جلب کرده است؟ یا هنوز برای خرید انواع سنسور خانه هوشمند تردید دارید؟ برای تبدیل شک خود به یقین پیشنهاد میکنم نگاهی به محصولات هوشمند اویو بیندازید: و یا با مشاوران اویو به صورت رایگان در ارتباط باشید