اینترنت اشیاء و اتوماسیون چگونه کارهای صنعتی را دگرگون خواهند کرد؟
پیشرفت های جدید در حوزه رباتیک و اینترنت اشیا باعث شد تا تحولاتی عظیم در کارخانه های و کارگاه های صنعتی ایجاد شود. با ورود هوشمند سازی به اتوماسیون صنعتی مواردی مانند مدیریت انرژی و زمان به کمک اینترنت اشیا به وجود آمد. در ادامه به مباحث دیگر و چالش های پیش روی دنیای صنعت خواهیم پرداخت.
هرچه کمپانی ها برای رسیدن به سهم بزرگتر در مارکت تلاش می کنند، مهندسان و تولید کنندگان، بیشتر با چالش ایجاد سیستم ها و ماشین های نوین روبرو می شوند. اینترنت اشیا صنعتی (Industrial Internet of Things) برای رسیدن به سیستم های پرسرعت و کارآمد در فرآیندهای انعطاف پذیر تولید با قیمت مناسب به آن ها کمک می کند. یک چالش اساسی دیگر، ادغام این سیستم های پیشرفته برای برنامه های کاربردی بی نقص است.
تاثیر اینترنت اشیا بر اتوماسیون صنعتی و خودکار سازی
اینترنت اشیا به مرحله ی بعدی تجارت وارد شده است؛ جایی که نسبت به شروع پروژه های جدید، عمدتا بر روی یکپارچه کردن و همگرایی تمام خطوط صنعتی تمرکز می شود. کسب و کارها بیشتر به سود و هدف های خود توجه می کنند، نه تطبیق پذیری و همه کاره شدن دستگاه های متصل به اینترنت اشیا.
پیشرفت هایی که در سیستم عامل ها، نرم افزارها، سیستم ها، اپلیکیشن ها و دستگاه های متصل به اینترنت اشیا و اتصال و ارتباط میان سایر تجهیزات مثل اتوماسیون صنعتی رخ می دهد، عنصر کلیدی است که باید به آن پرداخت. تولیدکنندگان باید ابزار و تجهیزاتی را داشته باشند و توسعه دهند که در طراحی، حرکت، قابلیت استفاده مجدد و ارتباط داخلی با سایر تجهیزات انعطاف پذیر باشند. تولید کنندگان اعتماد زیادی به ترکیب سیستم های فرعی و قطعات کوچک دارند که می تواند به کارآیی و کاهش قیمت تولید کمک کند.
افزایش تولید با اینترنت اشیا
اینترنت اشیا و اتوماسیون صنعتی این روزها بسیار فراگیر شده و می توان آن را جهت هوشمند سازی مراکز درمانی، هوشمند سازی خانه و ساختمان استفاده کرد. چالش اصلی برای تولید کنندگان ایجاد ارتباطات هموار و ملایم به منظور بالا بردن ظرفیت و انعطاف پذیری محرک ها، آنالیزورها و ربات هاست. اتوماسیون صنعتی مجهز به IoT می تواند موجب یکپارچگی و ادغام تکنولوژی های تجاری مختلف در تمامی اپلیکیشن ها و برنامه های صنعتی عمده مثل کنترل گرهای منطقی برنامه پذیر (PLCs) گردد.
مدیریت میزان بسیار کلان داده ها و اطلاعات اولین مشکل دیجیتال است. تحلیل و توزیع داده ها و اطلاعات جمع آوری شده برای تولید کنندگان تجهیزات اصلی (OEMs) اهمیت ویژه ای دارد زیرا به کمک آن ها می توانند مدل های پیش گویانه را تولید کنند. به کمک این مدل ها می توان کاری کرد که مشتری و کاربر نهایی با خرابی های کمتری مواجه شود. با استفاده از سرویس های ابری، تولید کنندگان باید رابطی را برنامه ریزی کنند که داده ها را بخواند و اطلاعات مرتبط با کاربر نهایی را ارائه نماید. از این طریق، مهندسان می توانند با تیم های هوشمند سازی و اتوماسیون بدون دانش قبلی درمورد داده های کلان همکاری کنند.
راه حل بسیار مفید و مناسب برای جمع آوری و تحلیل داده ها، کمک گرفتن از دیتا سنتر های هوشمند است. اغلب این داده توسط سنسورهای هوشمند تعبیه شده در مکان های مختلف به دست می آید. بستر اینترنت اشیا این امکان را فراهم می کند تا به آسانی داده ها تحلیل و پردازش شوند.
اینترنت اشیا صنعتی چگونه تولید را متحول می کند؟
مقرون به صرفه بودن تکنولوژی های ابری موجب شده است که IoT، کارکرد دستگاه ها و پرسنل تعمیر و نگهداری از طریق به کارگیری کنترل گرهای هوشمندتر، سنسورها و سوئیچ های هوشمند به اینترنت اشیا صنعتی (IIoT) روی آورند. صنایع به سیستم هایی نیاز دارند که بتوانند آنالیزهای پیش گویانه انجام دهند و زمان طرح ریزی تعمیرات را تعیین کنند. محققان دریافته اند که توانایی های اینچنینی مستعد کاهش چشمگیر هزینه های نگهداری در سازمان ها هستند و می توانند خرابی ها را کاهش دهند.
سازمان ها شدیدا مشتاق ادغام این سه عنصر حیاتی کسب و کار هستند: ماشین آلات، ربات ها و نیروی انسانی. تولید کنندگان سنتی، سیستم های پیشرفته را برای کاهش زحمت های عملیاتی و هزینه های تولید در نظر می گیرند.
افزایش استفاده از سیستم های اسکادا (Supervisory Control and Data Acquisition) نشانه ای از رشد و پیشرفت تولید کنندگان سنتی بوده است. سیستم های اسکادای قدیمی نمی توانند با عملیات و تدارکات ارتباطی برقرار کنند. و اینجاست که IoT داده هایی که فراتر از اسکادا جمع آوری شده اند را جابجا کرده و ارزش واقع آن برای کسب و کارها روشن می شود. اینترنت اشیا و اتوماسیون صنعتی می تواند تمامی جنبه های تولید شامل تحویل، پروسه تولید، فروش و لیست انبار را به یکدیگر پیوند دهد. اتصالات اینترنت اشیا صنعتی، ماشین آلات را بیش از پیش خودکار می کنند و مهم تر اینکه، آن ها می توانند در کنار SCADA کار کنند. انتظار می رود که یکپارچگی میان اجزا افزایش یافته و در آخر، سیستم های جمع آوری اطلاعات یا جای خود را به اینترنت اشیا بدهند و یا با آن ترکیب شوند.
اینترنت اشیا به ۵ زمینه در اتوماسیون صنعتی کمک می کند
طبق ادعاهای کمپانی Grand View Research، درآمد حاصل از ابتکارات جهانی IIoT تا سال ۲۰۲۵ به حدود ۹۳۳.۶۲ میلیارد دلار خواهد رسید. نیاز به اطلاعات در زمان واقعی هنوز هم سکان بازار را در دست دارد و انتظار می رود که نوآوری باعث افزایش تقاضای IIoT شود. بیشتر کمپانی ها بر روی دیتابیس ها تمرکز می کنند تا فرآیندها را تعیین، دسته بندی و بهینه نمایند. علاوه بر این، انتظار می رود که به وجود آمدن بخش های جدید باعث رشد و پیشرفت در سال های آتی، افزایش صنعتی شدن و استفاده از اینترنت اشیا در تمام حوزه های زندگی شود. IoT در پنج بخش بیش از سایرین مورد استفاده قرار می گیرد.
۱. امنیت
محققان تخمین می زنند که امنیت اولین دغدغه ی IoT و IIoT باشد. حمله های سایبری و امنیت اطلاعات، خطراتی از جانب شبکه های عمومی و خصوصی هستند و ممکن است دستگاه ها به بزرگترین خطر برای آن صنعت تبدیل شوند. به روز رسانی دستگاه های متصل به IIoT و محافظت از اطلاعات آن ها در تمام طول عمرشان چالش های بزرگی در پیش روی سازمان ها هستند. راهکار برطرف کردن این مشکل، استفاده از قطعات و سیستم های امنیتی و آپدیت کردن دستگاه هایی است که احتمالا سیستم های امنیتی و پسوردهای ضعیفی دارند.
برای آشنایی با پروتکل های امنیتی روی قسمت رنگی کلیک کنید.
۲. هوش داده ها
سازمان ها بر روی سیستم ها و برنامه هایی سرمایه گذاری می کنند که به آن ها اطمینان دهد نوع درستی از اطلاعات جمع آوری شده است. ترجیح کیفیت اطلاعات به کمیت آن ها چیزی است که سازمان های تولید کننده بهای زیادی به آن می دهند. شرکت ها، مهندسان و داده پردازانی را استخدام می کنند که با استفاده از ابزارآلات پیشرفته راهی را برای اندازه گیری ظرفیت های عمده ارائه دهندگان خدمات ابری بیابند.
۳. شهرهای هوشمند
افزایش تقاضا برای زیرساخت های متصل به اینترنت، تکنولوژی های خودکار و خدمات دقیق محلی می تواند تضمینی برای رشد IoT برای شهرهای هوشمند باشد. پیش بینی می شود که این فاکتور میزان استفاده از IoT و IIoT را افزایش داده و خدمات و برنامه های زیرساختی را بهبود بخشد. ترکیب این سیستم ها می تواند دقت خدمات، چراغ های راهنما، پارکومترها، سیستم های امنیتی و غیره را بالا ببرد.
۴. همکاری های تجاری
اگرچه نوآوری هایی مثل ماشین آلات انعطاف پذیر و ادغام سیستم ها ادامه دارد، اما کسب و کارها هنوز هم به دنبال نوآوری های بیشتر و بیشتر هستند. اکثر کمپانی ها درگیر همکاری های تجاری و شراکت می باشند. امیدواریم ادغام و جذب به سازمان ها کمک کنند تا توانایی های پیشرفته ی خود را ارتقا دهند و سریع تر هوشمندتر کار کنند. محققان معتقدند که ادغام و جذب می توانند تجزیه و تحلیل و قابلیت های دیجیتال را به زیر یک سقف آورده و یک تیغه ی رقابتی قوی میان بیزینس ها به وجود آورند.
برنامه های پیشرفته برای اتوماسیون های صنعتی
همچنین، بهبود برنامه های پیشرفته، نگهداری پیش بینانه، ارتقا نرم افزار، نسل جدید تولید، بلاک چین (یک دفتر اینترنتی که تمامی طرفین معاملات می توانند به آن دسترسی داشته باشند. این دفتر مانند بایگانی معاملات بین طرفین عمل می کند) و دیتاسنترهای هوشمند به طور مثبتی در سال های آینده بر تولید و صنایع مهندسی اتوماسیون تاثیر خواهند گذاشت.
نظارت بر اطلاعات و داده ها یکی از الزامات حیاتی IIoT است. مسئله ی دیگر هزینه بالای ارتقا سیستم است. جمع آوری و آنالیز اطلاعات و ارتقای سیستم ممکن است بسیار گران تمام شود و همچنین احتمال دارد در عملیات روزانه اختلال ایجاد کند. محققان دریافته اند که حل این مشکلات می تواند به IIoT کمک کند تا به پتانسیل های خود دست یابد.
منبع: https://cutt.us/uFH6v