آسان ترین روش برای ایجاد یک خانه هوشمند
تا همین چند سال پیش ایجاد یک خانه هوشمند با کنترل هماهنگ روشنایی، پرده برقی، سیستم صوتی و سیستم گرمایشی و سرمایشی، به یک سیستم هوشمند سازیِ گران و جامع نیاز داشت و خانه باید نوسازی می شد. وقتی به این سیستم ها فکر می کردیم، ابهت آن برای نتیجه و تصمیم گیری جایی نمی گذاشت و در کل، هوشمند سازی خانه یک کار لاکچری بود.
اما حالا می توان تمامی آن کارها را طریق دستگاه های مقرون به صرفه ای عملی کرد که کاربرد راحتی هم دارند. انتخاب اینکه کدام گجت ها در خانه نصب و فعال شوند، در حیطه اختیارات شماست و هیچ نیازی به خراب کردن دیوارها نیست.
تعداد محصولات هوشمند و تنوع عملکرد آن ها به قدری زیاد شده که شاید نتوان به سادگی نقطه ی شروع هوشمند سازی خانه را پیدا کرد. به همین دلیل، در اینجا راهنمایی های کوچک اما موثری را برای یافتن سر کلاف هوشمند سازی خانه ارائه می دهیم.
وای فای خود را چک کنید
بیشتر گجت های هوشمند از طریق یک سیم و با برق کار می کنند اما برای برقراری ارتباط با اینترنت و گوشی های هوشمند، به Wi-Fi احتیاج دارند. یک شبکه وای فای خانگی یکی از ملزومات است و محدوده و برد این شبکه هم مهم می باشد. در فضاهای کوچک مثل یک آپارتمان یک خوابه، احتمالا یک روتر تک وای فای کافیست. اما مثلا برای هوشمند سازی درب پارکینگ یا قفل درب حیاط از وای فای با برد بالاتر باید استفاده کرد.
تنها با یک گجت شروع کنید
لازم نیست همان روز اول خانه خود را به سرزمین عجایب تکنولوژی تبدیل کنید. برای شروع هوشمند سازی خانه، خرید و نصب یک گجت هم کافیست. مثلا داستان هوشمند سازی خود را می توانید با یک پریز هوشمند شروع کنید. این محصول به شما امکان آن را می دهد که لامپ ها یا هر وسیله برقی متصل به آن را با یک اپلیکیشن خاموش / روشن کنید.
در بین تجهیزات هوشمند سازی کمی تامل و چیزی را انتخاب کنید که مناسب خانه و زندگی شماست. بعدا هم می توانید گجت های سودمند بیشتری را به خانه خود اضافه کنید. معمولا کسانی که یک محصول را از ما می خرند، بعد از چند ماه دوباره مراجعه و شش یا هفت وسیله هوشمند دیگر را خریداری می کنند و خانه آنها به معنی واقعی کلمه هوشمند می شود.
از لامپ یا دیمر هوشمند غافل نشوید
بیشترین سوالی که درمورد محصولات هوشمند از ما می شود، مربوط به روشنایی هوشمند و امکان کنترل روشنایی خانه از هرجای دنیا است. سیستم روشنایی هوشمند یک راهکار عالی برای اطمینان از خاموش بودن لامپ ها در زمان هایی است که در خانه حضور ندارید. و یا وقتی که در مسافرت هستید، می توانید آنها را به دلایل امنیتی در ساعاتی از شب روشن کنید.
اساسا دو راه برای افزودن این مزایا به خانه وجود دارد: لامپ های هوشمند یا دیمرهای هوشمند. نصب لامپ های هوشمند اصلا کار سختی نیست و با پیچاندن لامپ در سرپیچ معمولی کار تمام است. این لامپ ها دارای دیمر هستند و شما می توانید میزان و حتی رنگ نور را به دلخواه تغییر دهید.
دیمرهای هوشمند جایگزین دیمرهای دیواری و کلید برق های موجود می شوند و کنترل لامپ های معمولی را به دست می گیرند. البته نصب آنها به کمی اطلاعات برق کاری نیاز دارد.
این سیستم علاوه بر آنکه امکان کنترل روشنایی خانه از هر جای دنیا را به شما می دهد، سناریو پذیر است؛ یعنی می تواند در هماهنگی با سایر تجهیزات هوشمند تا حدی که شما از قبل تعیین کرده اید، نور محیط را کم یا زیاد کند و یا طبق ساعات تنظیم شده، به صورت خودکار خاموش / روشن شود. مثلا شما می توانید برای سیستم روشنایی هوشمند خانه خود این سناریو را تعریف کنید که راس ساعت ۱۰ شب که پرده هوشمند باز می شود، نور خانه را کم کند یا تمامی لامپ ها به طور خودکار خاموش شوند.
هماهنگی عملکرد پرده و لامپ ها می تواند تاثیر بسزایی در استفاده ی بهینه از روشنایی روز و کاهش مصرف برق داشته باشد. پرده های هوشمند همان پرده های معمولی هستند که بر روی ریل هوشمند نصب می شوند. در این پرده ها، از هیچ سیمی استفاده نمی شود و با کمک یک اپلیکیشن می توان آن را کنترل کرد. باز یا جمع شدن پرده هوشمند بستگی به تنظیمات شما دارد. به عنوان مثال، می توانید آن را طوری برنامه ریزی کنید که با طلوع آفتاب جمع و با غروب آن باز شود.
سیستم صوتی را به همه اتاق ها منتقل کنید
در گذشته، برای داشتن سیستم صوتی در همه اتاق ها، به تجهیزات سنگین و کابل های پیچ در پیچ و طولانی نیاز بود. حالا اسپیکرهای هوشمند این مشکل را برطرف کرده اند. این اسپیکرها با استفاده از Wi-Fi می توانند یک موزیک را به طور همزمان در تمامی اتاق ها و یا در هر اتاق یک موزیک مختلف را با میزان صدای متفاوت پخش کنند. همه ی این کارها را می توان فقط با یک اپلیکیشن انجام داد.
کمپانی اپل با اعمال تکنولوژی AirPlay در اسپیکرهای هوم پاد (HomePod) خود، گوگل با اسپیکرهای خانگی گوگل و شرکت آمازون با اسپیکرهای آمازون اکو همین عملکرد را ارائه می دهند. اما قیمت نسبتا بالای این اسپیکرها به هرکسی اجازه ی داشتن یک اسپیکر هوشمند در هر اتاق را نمی دهد.
ما در شرکت هوشمند سازی اویو این مشکل را برطرف کرده ایم. منظور این نیست که اسپیکرهای هوشمند اویو با قیمت پایین تر در بازار وجود دارند. هوشمند کردن اسپیکرهای معمولی یک روش جذاب تر و همچنین به صرفه تر است که تیم هوشمند سازی اویو آن را در پیش گرفته. هوشمند سازی اسپیکرهای سینمای خانگی و امپلی فایرها (تقویت کننده صدا) روش جذاب دیگری برای پخش هوشمند موزیک در داخل یا خارج از خانه محسوب می شود.
محصولات کارآمد انتخاب کنید
می خواهید هم در هزینه ها و هم در انرژی صرفه جویی کنید؟ ترموستات هوشمند را جایگزین ترموستات معمولی خانه خود نمایید. این ترموستات مثل گجت های هوشمند دیگر، با کمک Wi-Fi کار می کند، به طور خودکار و بر اساس دمای محیط خاموش و روشن می شود و می توان آن را از طریق یک اپلیکیشن در گوشی هوشمند (حتی از راه دور) کنترل کرد. به علاوه، در صورت بروز نقص یا مشکل در سیستم گرمایشی یا سرمایشی، ترموستات هوشمند شما را از آن مطلع خواهد کرد.
نگران نشت آب و گاز هستید؟ اهرم هوشمند شیر گاز و آب بر روی لوله های اصلی سیالاتی مثل آب و گاز نصب می شود. این اهرم میزان مصرف آب و گاز و وجود نشتی را بررسی و وضعیت را به گوشی هوشمندتان ارسال می کند. در صورت بروز مشکلات جدی مثل ترکیدگی لوله ها، اهرم به طور اتوماتیک جریان آب یا گاز را می بندد.
می خواهید امنیت خانه را بیشتر کنید؟ خانه هوشمند راهکارهای امنیتی زیادی مثل دوربین امنیتی بی سیم، سنسور حرکتی و قفل هوشمند دارد که هر یک، آمد و شدهای غیر عادی را به شما گزارش خواهند داد.
تصمیم بگیرید چگونه می خواهید خانه هوشمند خود را کنترل کنید
اینکه تجهیزات خانه هوشمند را از طریق اپلیکیشن های متعدد کنترل کنید، هیچ مشکلی ندارد. اما زمانی که چندین گجت با عملکرد متفاوت در خانه دارید، استفاده از یک اپلیکیشن جامع برای کنترل همه ی تجهیزات بسیار راحت تر است. خوشبختانه، سیستم هوشمند اویو اپلیکیشن جامعی را طراحی کرده که با اکثر تجهیزات هوشمند سازی از برندهای مختلف سازگاری دارد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با ما تماس بگیرید.