دوره های آموزش IoT
دوره های آموزش IoT به صورت فشرده و گسترده در حال برگزاری است. برای بهره بردن حداکثری از این مطالب باید پیش نیازهایی را بخوانید. در ادامه ما سرتیتروار اشاراتی به مباحث پایه ای و دوره های جامع آن داریم.
دوره های آموزش IoT
اینترنت اشیا (Internet of Things) که عموما با عنوان IoT شناخته می شود، شبکه ی اشیاء فیزیکی، وسایل نقیله، ساختمان ها و چیزهای دیگری است که با تکنولوژی الکترونیک مدرن، نرم افزارها، سنسورها و غیره ادغام شده اند و به تازگی دوره های آموزش IoT را هم برگزار میکنند. اتصال شبکه آن ها را قادر می کند تا اطلاعات را از محیط جمع آوری و با یکدیگر تبادل کنند. داده ها بعد از جمع آوری تبدیل به یک منبع قدرتمند می شوند که شرکت ها و تکنولوژی های مختلف به شیوه های گوناگونی از آن ها استفاده می کنند.
مدتی است که اینترنت اشیاء بدون آنکه توجهی به آن داشته باشیم، پا در میان زندگی ما گذاشته و هر روز نقش پررنگ تری را بر عهده می گیرد. از علوم ورزشی و هوانوردی گرفته تا خانه هوشمند و اتومبیل هایی که روزانه با آن ها سر و کار داریم، همگی رد پایی از IoT بر روی خود دارند. با افزایش محبوبیت این تکنولوژی، تعداد افراد علاقه مند به این حوزه و کسانی که قصد یادگیری آن را دارند نیز رو به افزایش است. در این پست، قصد داریم دوره های آموزش IoT را به اجمال بررسی کنیم.
این مطلب را از دست ندهید : بیمارستان هوشمند
چرا باید اینترنت اشیا را یاد بگیریم؟
اینترنت اشیا در حال به وجود آوردن عصر جدیدی از علم و فناوری است و زندگی ما، اعم از عادت ها، رفتارها و حتی نحوه بیزینس و داد و ستد ما را دچار تحول بزرگی می کند. جهان با سرعتی باورنکردنی در حال تغییر است؛ به طوری که تجهیزات IoT سالانه ۳۱ درصد افزایش پیدا می کنند و در سال ۲۰۱۷، به ۴/۸ میلیارد رسیده بودند. تخمین زده می شود تا سال ۲۰۲۲، تعداد تجهیزات IoT به ۳۰ میلیارد برسد.
هر شرکت یا کمپانی که به عنوان تولید کننده محصولات IoT تاسیس شود، به چیزهایی فراتر از یک ایده نیاز دارد. من درباره منابع مالی و انسانی صحبت نمی کنم، بلکه منظورم طراحی، توسعه، فروش و مدیریت محصولات در سطح جهانی است. این شرکت ها بیش از هر چیز دیگری به متخصصان IoT نیاز دارند. و اینجا جایی است که شما می توانید ورق را به نفع خود برگردانید.
اینترنت اشیا می تواند «علوم کامپیوتر و الکترونیک» را به عنوان یک موضوع واحد با هر نوع تکنولوژی عملیاتی ادغام کند. به خاطر داشته باشید که شاید نتوانید به راحتی شغلی را در بخش IoT پیدا کنید اما برای دستیابی به یک موفقیت فوق العاده باید دانش زیاد و جامعی را درمورد هر یک از دو رشته بالا کسب کنید. منظور از کسب دانش زیاد فقط یادگیری کامل IoT نیست و می تواند درباره هر چیزی از قبیل اتومبیل، بهداشت و سلامت، تولید، خرده فروشی، زنجیره تامین، هوانوردی، هوشمند سازی خانه، علوم ورزشی و غیره باشد.
محتوای دوره های آموزش IoT
دوره های آموزشی اینترنت اشیا شامل آموزش ماهیت IoT، گرایش ها و مسائل مرتبط با این تکنولوژی هستند. شرکت کنندگان در این دوره ها چگونگی کار با تجهیزات هوشمند ساختمان، سنسورها، اتوماسیون، اتصالات داخلی شبکه، امنیت سیستم، امنیت سایبری، آنالیز داده ها و مسائل فنی دیگری را یاد می گیرند.
به علاوه، در یک دوره جامع آموزش IoT باید پستی ها و بلندی های بازار اینترنت اشیا، برترین های این حوزه، برنامه ریزی، طراحی و همگرایی پلتفرم ها و سرویس ها با توجه ویژه به طراحی، ساختار و اجرای محصولات آموزش داده شود.
نه همه اما دوره های استاندارد آموزش IoT معمولا موارد زیر را شامل می شوند و کسانی که علاقه مند به یادگیری و فعالیت در حوزه اینترنت اشیا هستند، باید محتوای زیر را به طور مفصل فرا بگیرند.
- اینترنت اشیا چیست
- مفاهیم و تعریف های IoT
- تاریخچه اینترنت اشیا
- کاربردها
- استانداردهای IoT
- الزامات
- عملکرد و ساختار
- تکنولوژی های وابسته به IoT
- ساختار IoT
- اجزای اصلی اینترنت اشیا
- سخت افزار، سنسورها، سیستم های روی تراشه، سفت افزار، درایور دستگاه، نرم افزار اپلیکیشن، اتصال، ابر و امنیت
- نقش ارتباط سیمی و بی سیم
- ارتباطات IoT و پروتکل های شبکه ای
- خدمات و کاربردهای IoT
- بیگ دیتا (کلان داده) و تجزیه و تحلیل آن
- امنیت
- رایانش ابری و اینترنت اشیا
- پلتفرم های IoT
- چالش های تطبیق مفاهیم
- بررسی اجمالی تکنولوژی ها و روش های اتصال IoT
- توضیح مختصری از هوشمند سازی خانه
- انرژی هوشمند (SE)
- سنسور و شبکه های سنسور
- نقطه دسترسی رله
- گروه بندی ایستگاه ها
- نقطه هدف زمان بیداری (Target Wake Time)
- ارتباط سریال
- بهینه سازی و مصرف نیرو
- اترنت / GigE
- سیستم های بلادرنگ و نرم افزارهای تعبیه شده
- بیگ دیتا
- رایانش ابری و ذخیره سازی
- واقعیت افزوده
نحوه ارزیابی دوره های آموزش IoT
- پلتفرم ها
- گسترش IoT
- تصویر سازی داده ها
- همگرایی و شبکه های اجتماعی
- مدل های کسب و کار و زنجیره ارزش
- روند سلسله مراتب تحلیلی برای انتخاب فناوری
- امنیت به روش end-to-end
- یکپارچه سازی با سیستم های IT
- پاسخ بلادرنگ و تاخیر
- اینترنت اشیا و بلاک چین
- محدودیت های مالی و سود
- مدل سازی و شبیه سازی IoT
- برنامه نویسی اینترنت اشیا
- IoT و سخت افزار تعبیه شده
- اینترنت اشیا صنعتی بر روی پلتفرم های ابری
- طراحی و ساخت تجهیزات هوشمند
- برنامه نویسی پیتون IoT برای پلتفرم رزبری پای
ویژگی های لازم برای موفقیت در یک شغل مرتبط با IoT
پس از اتمام دوره آموزشی اینترنت اشیا به احتمال زیاد به دنبال فعالیت در این عرصه خواهید بود. اما علاوه بر دانش و مهارت، این حرفه نیاز به چند ویژگی اخلاقی دارد که اگر آن ها را در خود نمی بینید، بهتر است در شغل انتخابی خود تجدید نظر کنید تا موفق شوید.
خلاقیت
اینترنت اشیا یا چیزنت میدان عرض اندام افراد مبتکر و نوآور است و ابتکار هم بدون خلاقیت معنا ندارد. اگرچه خلاقیت در همه زمینه ها ضروری می باشد، اما در اینجا کیفیت آن هم به زیر ذره بین می رود.
حس کنجکاوی برای کشف مسائل
شاید بیشتر محتوا و روش هایی که به شما آموزش داده می شوند، بسیار قدیمی باشند و اینجاست که حس کنجکاوی برای اکتشاف به کار می آید. در یادگیری IoT شاید لازم باشد به سراغ اصطلاحات یا ابزار جدید و یا حتی تعدادی از اصول علمی قدیمی بروید. هرچه بیشتر جست و جو کنید، مسلما بیشتر دستگیرتان خواهد شد.
توانایی یکپارچه سازی
یکپارچه سازی یکی از اهداف مهم اینترنت اشیاء است. یک محصول پیچیده IoT پر از اجزایی است که با یکدیگر ادغام شده اند. جذابیت محصولات IoT در یکپارچه سازی موارد مختلف، از سیستم های استفاده شده تا هوش مصنوعی مبتنی بر تکنولوژی ابری است.
این مطلب می تواند بسیار مفید باشد: هوشمند سازی پارکینگ به کمک اینترنت اشیا
صبر
اینترنت اشیاء هنوز کامل نیست. موقعیت فعلی IoT به موقعیت رایانش ابری در سال ۲۰۰۸ می ماند. و این یعنی هنوز برای جا افتادن IoT در ایران و استخدام بر اساس مهارت و دانش در زمینه IoT فرصت نیاز است. این را می توان یک خبر خوب برای کسانی تلقی کرد که میخواهند به تعبیری استاد این تکنولوژی شوند و نیاز به فرصت کافی دارند.
تمرکز
اگر IoT شما را مجذوب خود کرده، این خیلی خوب است. اما امکان دارد بعد از ورود به این عرصه با مفاهیم و ایده های جدیدی برخورد کنید که حواس شما را از پروژه اولیه پرت کنند. در این شرایط باید با خود بگویید که این پروژه به اندازه ای جذاب بوده که شما آن را شروع کرده اید.
دوره های آموزش مجازی اینترنت اشیا بیشتر از دوره های حضوری برگزار می شوند و مرکز اینترنت اشیا ایران یکی از معتبرترین پایگاه های ارائه دهنده این دوره است. گاهی پیش بینی آینده کار سختی نیست و والدینی که فرزندانشان به علوم کامپیوتر و الکترونیک علاقه دارند، می توانند برای کار در بخش IoT بر روی فرزندان خود سرمایه گذاری کنند؛ زیرا همانطور که توضیح داده شد، فعالیت در این حوزه آینده کاری درخشانی به دنبال دارد.